dinsdag 25 juni 2024

Kirstin Rozema - Floorpower!



Floorpower! is het vervolg op Knopen in je touw geschreven door Kirstin Rozema.
Floor en haar vriendin Anniek hebben samen het woord Floorpower! Floor heeft het afgelopen jaar voor zich op leren komen. Ze laat het niet meer gebeuren dat iemand op haar pest.
In de zomer nadat het afscheid van groep 8 is er weer van alles aan de hand. Anniek gaat naar Frankrijk en Floor blijft op de camping.
Floor is een meisje dat nog wel eens met zichzelf in de knoop zit en kan piekeren. Gaan haar ouders scheiden? Waarom heeft haar broertje Chiel bruine ogen?
Op de camping komt Maurice een periode kamperen. Maurice zegt alles wat Floor eigenlijk zou willen horen en raakt van slag, is het nu prettig wat Maurice doet? Iedereen om haar heen waarschuwt haar voor Maurice, alleen Floor vindt het lastig om dit te geloven. Is het dan toch waar?
Haar vader is te druk met andere zaken waardoor het voor Floor heel lastig is. Ze weet zich even geen raad, moet ze dan Anniek achterna?

Floorpower is het vervolg op Knopen in je touw. Opnieuw is dit verhaal een fijn verhaal om te lezen. Veel bekende thema’s als opkomen voor jezelf, scheiding, verliefd zijn, maar ook moet je luisteren naar waarschuwingen?
Floorpower is net als Knopen in je touw verhalend geschreven. Je beleeft het verhaal vanuit Floor en leest alles wat zij meemaakt. Ook dit deel is voor de fanatieke lezers een goed verhaal om te lezen.

Kirstin Rozema laat met dit deel zien zich in te kunnen leven in kinderen en dit tot een mooi verhaal verwerkt te hebben. Het is een herkenbaar verhaal met de nodige humor en gelukkig ook wat spanning en verdriet dat zeker in de huidige maatschappij zou kunnen plaatsvinden.

Floorpower kan op zich los gelezen worden van Knopen in je touw al vind ik het zelf wel prettiger om eerst deel een gelezen te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

updaten/aanpassen

 Het is even geleden, maar ik ben deze blog aan het updaten. Er stonden meer dan 150 recensies, maar zonder zoektermen/ labels erbij. Dit ko...